In maart 2022 zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraden in Nederland. Ook de inwoners van Medemblik kiezen dan weer hun volksvertegenwoordigers.
Vier jaar lang mogen die dan weer onze belangen behartigen. Een periode die, gezien de financiële staat van de gemeente, lastige en moeilijke beslissingen van de raadsleden zal vragen. We willen immers het huidige voorzieningenniveau op peil houden. En dat zal een lastige opgave worden, vooral als we ook nog nieuwe, dure projecten willen realiseren. Denk aan vernieuwing van het dorpshuis in Abbekerk, het zwembad in Wervershoof, de  extra woningen die we zo hard nodig hebben. Dat is een fikse uitdaging !
Maar mocht U zich geroepen voelen om daar actief bij betrokken te zijn, en namens GemeenteBelangen, een partij zonder landelijke verplichtingen, in de gemeenteraad een beslissende rol te willen spelen, dan roep ik U op om het aanmeldingsformulier in het vorige bericht in te vullen en op te sturen….Dat kan tot vrijdag 8 oktober, en dan krijgt U van de kandidatencommissie een bericht over het vervolg van de procedure!
Mocht U willen weten wat wij verwachten van een kandidaat-raadslid, lees dan het hier bijgevoegde functieprofiel door.  Wie weet spreken we elkaar binnenkort……

Functieprofiel Raadslid

Ferdinand Diergaarde,
Voorzitter a.i. GemeenteBelangen Medemblik.