Over anderhalve week zijn de verkiezingen en is het ook goed om meer zicht te geven in onze kandidaat wethouder. Het bestuur van GemeenteBelangen heeft, gesteund door de leden, zittend raadslid Gerben Gringhuis (41) naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. De partij hoopt dat hij na de verkiezingen het stokje overneemt van Joset Fit, die eerder te kennen heeft gegeven te willen stoppen na de verkiezingen. Gerben is breed inzetbaar, maar de meeste kennis en ervaring heeft hij in het Maatschappelijk Beleid en het Sociaal Domein.

Gerben heeft de afgelopen jaren als raadslid voornamelijk veel ervaring opgedaan binnen het maatschappelijk beleid en het sociale domein en is bereid die ervaring in te zetten in een wethoudersfunctie.

Gerben is 41 jaar, getrouwd, heeft twee dochters en woont in Zwaagdijk Oost. Hij is werkzaam bij Sportfondsen Nederland, waar hij diverse functies heeft bekleed zoals assistent-accountant, adviseur en applicatiebeheerder. Zijn kennis over zwembaden, sporthallen en complexen en dorpshuizen is nu al zeer nuttig in de gemeenteraad en hopelijk straks ook namens GemeenteBelangen in het College.

Daarnaast staat Gerben midden in de Zwaagdijkse samenleving als voorzitter van de lokale jeugdbeweging en handbalscheidsrechter. Ook was Gerben lid van de dorpsraad en van de adviesraad Sociaal Domein.