Op 19 januari hebben de politieke partijen hun standpunten bekend gemaakt over het parkeren in Medemblik.

De fractie GemeenteBelangen heeft het volgende naar voren gebracht:

1. Betrek bij de uitwerking ook de mogelijkheid van parkeren in de Wieringermeer (kort achter de dijk). Het college ziet dit als een oplossing op langere termijn, maar GemeenteBelangen wil dat op korte termijn onderzoeken. Dit kan een nieuwe entree voor het stadje betekenen, waarbij aandacht moet zijn voor bewegwijzering en veiligheid van het parkeren. Het is ook een uitstekend parkeerterrein bij grotere evenementen.

2. Een parkeerdek bij het huidige busstation is geen optie voor GemeenteBelangen. Dit zorgt voor een verhoging en zorgt voor minder uitzicht en de stoomtram is ook niet meer te zien. De uitwerking hiervan kan vervallen wat GemeenteBelangen betreft.

3. Heet hangijzer blijft uiteraard de ontwikkeling rond het oude stadhuis, oftewel Medemblik aan Zee. Als hier ook stadswoningen komen, kan dat mogelijk een beperking opleveren voor een parkeeroplossing. Vandaar dat GemeenteBelangen met o.a. de VVD de uitwerking van de parkeeroplossing op de oude haven wil uitbreiden met een onderzoek MET de optie van Medemblik aan Zee en een optie ZONDER Medemblik aan Zee. Op deze wijze kan een versterking met elkaar bereikt worden, maar tegelijkertijd houdt de gemeente de handen vrij en kan de beste oplossing voor het parkeren gekozen worden.

Besluitvorming vindt plaats in de gemeenteraad op 1 februari.