voorlees2 Voorleesdag

Joset Fit had het leukste verjaardagsfeestje ooit…..op de nationale voorleesdag.

 

21 januari jl. was het nationale voorleesdag. Het voltallige college en ook diverse raadsleden van de gemeente Medemblik waren ‘on route’.

Joset had het genoegen om in de Bloesemgaard in Wognum te mogen voorlezen. Maar liefst 180 kindertjes van de kinderopvang en de voorschoolse opvang waren aanwezig om naar het verhaal van ‘ Boer Boris gaat naar zee’ te luisteren. De kindertjes waren zelfs verkleed, met een overall, klompjes en natuurlijk ontbrak ook de rode zakdoek niet. Eerst werd een lekker ontbijtje genuttigd. De firma Deen had krentenbollen, mandarijntjes en wat drinken gesponsord. Met volle buikjes en heel veel aandacht werd er naar de muziek en het verhaal van Boer Boris geluisterd. Toen alles was afgelopen werd Joset volledig verrast door de kindertjes toegezongen en kreeg ze ook nog een hele map vol met prachtige tekeningen mee. Je zult begrijpen….Joset’s dag kon niet meer stuk.

Ook voorzitter Ferdinand Diergaarde was namens GemeenteBelangen actief, maar waar de Medemblikse wethouder in Wognum voorlas, deed de Wognumse Ferdinand dat in Medemblik op de Maria Bernadette school op uitnodiging van de voorzitter van de ouderraad,  oud-leerling Yvonne Buwalda.