Woningen in de kernen worden steeds meer bewoond door arbeidsmigranten.  Uitzendbureaus   en projectontwikkelaars kapen de woningen weg, starters komen niet meer aan de bak en in sommige kernen loopt de leefbaarheid terug. Reeds vanaf 2017 wil de Raad dit beleid stoppen. Zeker ook GemeenteBelangen. Het wordt weleens tijd na 3 jaar wachten.

Recent kwamen wij met een voorstel om meer arbeidsmigranten te kunnen huisvesten bij de agrarische bedrijven en daarnaast z.s.m. te stoppen met verdergaande huisvesting van arbeidsmigranten in bestaande woonhuizen. GemeenteBelangen kreeg de steun van PvdA, PWF, GL, en PW2010. De andere partijen stemden tegen, de uitzendbureaus en projectontwikkelaars glimlachen verder. Waarom moet dit – feitelijk ongewenste-  beleid tot zeker 2021 voortduren?

Fractie GemeenteBelangen