De gemeenteraad heeft op 5 oktober een motie aangenomen om te komen tot een oplossing van het parkeren in de binnenstad van Medemblik. Deze motie van GemeenteBelangen, de VVD, de PvdA en PWF werd unaniem aangekomen.

Omwonenden van de binnenstad en ondernemers in de Nieuwstraat, die in grote getale tijdens de raadsvergadering aanwezig waren, worden al jaren geconfronteerd met een parkeerprobleem en dat zal groter worden als er appartementen, een brasserie en een hotel in het oude stadhuis wordt gerealiseerd. Vandaar dat onderzocht moet worden wat de mogelijke oplossingen zijn voor het parkeerprobleem. Alle opties staan daarvoor open volgens GemeenteBelangen. Ook een parkeergarage of parkeren achter de dijk moet tot de mogelijkheden behoren.

Het college gaat aan de slag met het onderzoek en komt in januari met de resultaten. De gemeenteraad neemt dan vervolgens hierover een besluit. Wat GemeenteBelangen betreft gaan we pas (ver)bouwen aan het oude gemeentehuis als er een oplossing is voor het parkeren in de oude binnenstad van Medemblik.