Dorpsraden zijn  op stoom. Laaiende, gloedvolle betogen, met de demonstratiebus naar het Provinciehuis,  immers met de dreigende  komst van een  24-tal megaturbines (ashoogte ruim 100 m. en tiphoogte ruim 140 m ) lijkt een aantal woonkernen te worden omsingeld.
De kenmerkende kerktorens in de lintdorpen zullen worden tot  kaboutertjes in het molenlandschap.
Moet dit? Zet ze in het westelijk havengebied bij Amsterdam ( 13 molens is dan voldoende!) of langs de Afsluitdijk! Op zee lijkt ook wel aardig…
Met orkaankracht  willen de grote provinciale partijen de megaturbines mogelijk maken. Hun Westfriese kandidaten voor Provinciale Staten zitten met de handen in het haar. Zij zeggen “tegen” te zijn,  evenals de gehele gemeenteraad van Medemblik.  Maar in de provincie stemt  hun (provinciale) partij “voor”…..

Op 18 maart zijn de saaie Provinciale Statenverkiezingen. Landelijke coryfeeën worden dan weer van stal gehaald, want de samenstelling van de 1e Kamer  hangt af van de Provinciale Verkiezingen.  Zal  de lokale bevolking, waar het echt om gaat,  wederom vergeten worden ?
Is politiek saai ?  Zodra na de verkiezingen de billen het pluche van de zetel weer raken, gebeurt dat helaas vaak bij de landelijke partijen in de provincie.
Bij gemeentelijke verkiezingen stemt 30% op een lokale partij.
Een nieuwe partij  “Hart voor Holland” gaat deze lokale partijen vertegenwoordigen in de provincie.
Hart voor Holland is, evenals GemeenteBelangen in de gemeente Medemblik, vóór draagvlak bij de bevolking. Ook West-Friesland  meer in beeld brengen …jawel, laaiend enthousiast!

Piet Mosch, raadslid GemeenteBelangen Medemblik ) en10e op de lijst bij “Hart voor Holland”

E-mail:  p.mosch@quicknet.nl