De Dorpshuizen ( en MFA’s nemen) in onze kernen een belangrijke plaats in. Zij zijn een onmisbare voorziening en zorgen voor leefbaarheid en saamhorigheid. Na een rondgang langs diverse besturen van Dorpshuizen is echter gebleken dat bij veel dorpshuizen, financieel gezien, het water aan de lippen staat. Dat is ook het geval bij het Dorpshuis De Nieuwe Haven in Abbekerk. Daar dreigt binnenkort zelfs een faillissement. Dat laten wij als Gemeentebelangen niet gebeuren! Vandaar dat we zaterdag 15 februari 2014 gezamenlijk op de foto zijn gegaan om een duidelijk signaal af te geven.
 
 Kort na de fusie heeft het college voorgesteld om de Dorpshuizen mogelijk te verzelfstandigen. Dat moet geleidelijk en zorgvuldig gebeuren. Ook de Dorpshuis-besturen hebben tijd nodig om zich te kunnen voorbereiden en afspraken met personeel en huurders te maken.
 
 Maar wat is er de afgelopen 3 jaar gebeurd? De besturen van de Dorpshuizen verkeren in onzekerheid. Het gevolg is dat huurders uit de Dorpshuizen zijn vertrokken, de exploitatie steeds meer onder druk komt te staan en de gemeente (lees het college) nog steeds geen visie heeft op de Dorpshuizen! B&W heeft zelfs aangegeven het proces van verzelfstandiging stop te zetten, omdat er bij de gemeente geen geld meer is!
 
 Ondertussen dreigen de Dorpshuizen te verloederen. Dat wil Gemeentebelangen voorkomen! We hebben het college om actie gevraagd om de Dorpshuizen te redden. Doen zij dat niet, dan zullen wij als Gemeentebelangen het heft in handen nemen. Het is immers twee voor twaalf!
 
 Roel Braaksma, Luiten Plekker, Piet Mosch